20 ANNI ITALIA!

27 May 2020 Door Wijtze De Groot Nieuws

Fietsvrienden voor het leven – dat geldt zeker voor de fietsvrienden van Erik Ballier. Dit jaar gingen ze voor maar liefst de twintigste keer fietsen in Italië, in het mooie Toscane.

En als je voor de twintigste keer samen gaat fietsen in Italië doe je dat natuurlijk wel in stijl. Met gevoel voor de wielerhistorie kozen ze voor 4 retro wielertruitjes, van 3 Italiaanse wielerploegen en 1 Franse wielerploeg:

  • Molteni – de ploeg waar Eddy Merckx maar liefst 246 overwinningen behaalde.
  • St. Raphaël – weliswaar een Franse ploeg maar met een erg mooi shirt waarin Jacques Anquetil in 1960 de Giro d’Italia won.
  • Ferretti – het keukenmerk Ferretti sponsorde van 1969 tot 1972 deze Italiaanse wielerploeg – de Zweedse broers Pettersson reden ondermeer bij deze ploeg
  • Sanson – het Italiaanse voedselmerk Sanson sponsorde van 1965-1979 wielerploegen waaronder Sanson – Campagnolo in 1980 met daarin de grote Italiaanse renner Francesco Moser

EMBLEEM ’20 ANNI ITALIA’

Niet alleen voor deze mooie wielershirtjes konden de wielervrienden bij Retro Wielershirts terecht maar ook voor het design van een embleem dat deze 20e keer herkenbaar en memorabel zou maken. Het ontwerp het embleem ’20 anni Italia’ werd gemaakt door Anneke Rietveld en werd verwerkt op de borst van de historische wielertruitjes.

Hieronder de wielervrienden in bij Montevarchi in Toscane.


Voeg je reactie toe