Bekijk ook de volgende blogs: Nieuws, Geschiedenis, Algemeen

Nieuws

05 April 2022

GEZELLIG KEUVELEN IN WIELERCAFÉ DOETINCHEM

Door Elien Kaes Nieuws
GEZELLIG KEUVELEN IN WIELERCAFÉ DOETINCHEM
In Wielercafé Doetinchem is het heerlijk vertoeven voor enthousiaste wielerfans, wielrenners, mountainbikers, veldrijders en ook sportieve toerfietsers. Hier geniet je van een echte huiselijke sfeer, waar je via een scherpe beamer de koers volgt met andere wielerliefhebbers. 
Lees verder
20 December 2021

EEN TOTAALERVARING MET VELOFINESSE

Door Elien Kaes Nieuws
EEN TOTAALERVARING MET VELOFINESSE
Sinds kort heeft Velofinesse een nieuwe webshop opgestart met een duidelijk doel: het delen van de passie voor wielrennen en meer specifiek retro wielrennen. Hier kan je alles verkrijgen om je fietstocht volledig af te maken: doe leuke wielersokken aan, fiets op een vintage fiets en geniet van een biertje achteraf. Trek dan nog de wielershirts van RedTed aan om de beleving volledig af te maken. 
Lees verder
21 October 2021

VAKANTIETIP: TOUR DE PRESSIGNY IN EEN BIJPASSENDE RETRO LOOK

Door Elien Kaes Nieuws
VAKANTIETIP: TOUR DE PRESSIGNY IN EEN BIJPASSENDE RETRO LOOK
Een vakantie samen met je vrienden van je studententijd, heerlijk! Dat is wat Epco en zijn studievrienden ook vonden. Zij gaan elk jaar een weekje op vakantie in het historische dorpje Pressigny in Frankrijk. Dit jaar besloten ze samen de ‘Tour de Pressigny’ te fietsen, zo ontdekte ze prachtige plaatsen in deze regio!
Lees verder

Geschiedenis

15 August 2022

Recordhouders Vuelta a España

Door shamim kordbache Geschiedenis
Tony Rominger, Mapei Clas 1994 / RECORDHOUDERS VUELTA A ESPAÑA
De Grote Ronde-trilogie bestaat sinds 1935 toen, na het succes van de Ronde van Frankrijk en de Giro d'Italia, de Vuelta a España in Spanje werd georganiseerd. Het duurde wel even voordat de Vuelta werd erkend als één van de belangrijkste UCI World Tour evenementen. Dit kwam omdat het evenement te kampen had met verschillende problemen zoals de Spaanse Burgeroorlog, de Tweede Wereldoorlog en ook de slechte organisatie. Tegenwoordig wordt deze grote Spaanse ronde als net zo prestigieus beschouwd als de Tour de France en de Giro d'Italia. Iedere renner wil een etappe in de Vuelta a España winnen of...
Lees verder
29 July 2022

Luis Ocaña en de andere kant van de medaille

Door shamim kordbache Geschiedenis
Luis Ocaña -Tour de France 1973
Op 24 mei 1994 in werd in Notre-Dame des Cyclistes te Labastide d’Armagnac in Frankrijk getreurd. Het was de begrafenis van Tour- en Vuelta-winnaar Luis Ocaña. Op 19 mei 1994 - op 48-jarige leeftijd - maakte Luis Ocaña een einde aan zijn leven met een pistoolschot door het hoofd. Het verhaal gaat dat de depressieve Luis naast geldzorgen leed aan hepatitis-B en kanker en het leven niet meer kon verdragen. In Notre-Dame des Cyclistes werd de Spaanse bergkoning en tijdritspecialist vereeuwigd met een glas-in-lood raam en een marmeren plaquette in het groen. Het drama van het leven  Het leven van...
Lees verder
15 July 2022

HOE DE TOUR DE FRANCE IS VERANDERD

Door shamim kordbache Geschiedenis
De eerste route van de Tour de France, 1903
Vóór juli 1903 was er nog nooit zoiets als de Tour de France geprobeerd. 60 mannen, voornamelijk Fransen, stapten op hun fiets voor een café in Parijs. De uitdaging om aan een ongekende duurloop te beginnen zonder weet van het prijzengeld van 20.000 frank, bracht al deze wielrenners samen. Henri Desgrange, een Franse wielrenner en journalist, organiseerde deze uithoudingswedstrijd, die voor reclamedoeleinden werd gesponsord door de krant L'Auto (nu L'Equipe). Zo is de legendarische Ronde van Frankrijk begonnen. De Ronde van Frankrijk heeft echter, zoals alles in de wereld, in de loop der tijden vele veranderingen ondergaan.
Lees verder

Algemeen

16 September 2020

REDTED PERFORMANCE - WIELERKLEDING

Door Sjuul Bos Algemeen
REDTED PERFORMANCE - WIELERKLEDING
De RedTed Perfomance lijn is voor wielrenners die op zoek zijn naar sportieve wielerkleding van hoge kwaliteit tegen een aanvaardbare prijs. RedTed Performance staat voor prestatiegerichte, aerodynamische kleding met een goede ondersteuning. Geschikt om mee te trainen maar zeker ook voor wedstrijden. Wil je meer weten over ons RedTed Performance merk? Lees dan gerust verder. 
Lees verder
27 May 2020

WIELERKLEDING WASSEN

Door Wijtze De Groot Algemeen
WIELERKLEDING WASSEN
Wil je dat je wielershirts en andere wielerkleding lang mee gaan? Hou je dan aan de wasvoorschriften. Meestal staan de voorschriften in de kleding zelf. Volg je die, dan blijf je langer plezier hebben van je wielershirt, wielerbroek en wielerjack. Kan je het niet (meer) vinden? Hier vind je dan de belangrijkste wasvoorschriften en wat handige tips. 
Lees verder
27 May 2020

VRAGEN OVER RETRO WIELERKLEDING

Door Wijtze De Groot Algemeen
We krijgen inmiddels meerdere vragen over de website Retro-Wielerkleding.nl. Dit was tot voor kort een andere website die niet door ons team werd beheerd. Inmiddels is deze webshop opgehouden te bestaan. Vragen over deze shop, (lopende) bestellingen en dergelijke kunnen wij helaas niet beantwoorden. Ook als u een zending retour wil sturen die u via deze site heeft geplaatst, dan is dit voor ons niet mogelijk om deze in behandeling te nemen. Mocht u een vraag hebben over een shirt dat u via deze site besteld heeft – voor wat betreft een andere maat/versie – dan kunnen wij uiteraard wel kijken...
Lees verder