GEEN RETRO WIELERTENUE ZONDER BROEK

27 May 2020 Door Wijtze De Groot Nieuws

Geen enkele wielrenner fietst alleen in een wielershirt. Dat zou niet alleen fris, maar ook een beetje vreemd zijn. Vandaar dat Retro Wielershirts vanaf nu ook complete retro wielertenues – mét broek – in het assortiment heeft.

Maar niet zomaar wielertenues… historische tenues van grote wielerploegen zoals die van Mapei, Peugeot en Molteni zijn nu beschikbaar. Rijden alsof je onderdeel bent van de blauwe armada of als een echte Molteni’er zoals Merckx.

PLOEGEN

Onze tenues komen van de meest roemruchte ploegen. De bekendste ploeg daarvan is toch wel die van Molteni. Dit retro-tenue werd iconisch nadat de grote kampioen Eddy Merckx zich in ‘71 bij de ploeg voegde. Hij sloot zich samen met 8 andere renners – waaronder Jos Spruyt en Joseph Bruyère – aan bij de ploeg van de Italiaanse salamiproducent, nadat de Faema ploeg ophield met bestaan.

Maar wanneer je denkt aan een van de meest succesvolle ploegen ooit, dan moet Peugeot zeker te binnen schieten. Vanaf het begin van de 20e eeuw tot 1986 boekten ze succes na succes. De Peugeot-Shell-Michelin ploeg nam in ‘82 het stokje over van Peugeot-Esso-Michelin en was daardoor een van de laatste sponsoren van Peugeot. In ‘83 was het de Franse renner Pascal Simon die namens Peugeot de leiderstrui droeg.

Welke retro-wielertenues ontbreken in onze collectie? Laat het ons weten, dan zullen ons uiterste best doen om die toe te voegen.

_

Bent u net zoals wij groot fan van de wielersport? Houd dan vooral onze blog in de gaten. We plaatsen regelmatig nieuwe verhalen over wielerweetjes, opmerkelijke gebeurtenissen en updates in ons assortiment die zeker het lezen waard zijn! Neem daarnaast ook een kijkje in onze webshop waar u een mooie en ruime collectie replica retro wielershirts kunt vinden. Shirts met het uiterlijk van toen maar met de functionaliteit en draagcomfort van vandaag.

Molteni retro cycling outfitTI-Raleigh retro cycling outfitPeugeot retro cycling outfit


Voeg je reactie toe