GEZELLIG KEUVELEN IN WIELERCAFÉ DOETINCHEM

05 April 2022 Door Elien Kaes Nieuws

wielercafé       

In Wielercafé Doetinchem is het heerlijk vertoeven voor enthousiaste wielerfans, wielrenners, mountainbikers, veldrijders en ook sportieve toerfietsers. Hier geniet je van een echte huiselijke sfeer, waar je via een scherpe beamer de koers volgt met andere wielerliefhebbers.

Stap je graag ook zelf op de fiets? Ideaal, want het wielercafé is perfect gelegen voor allerlei fietstochten: ontdekkend, hoogtemeters, snel of gewoon gezellig. In alle windrichtingen strekt zich een mooi landschap uit met goede fietspaden, veel gravelpadjes en uitdagende bospaden. Als je klaar bent voor een tussenstopje kan je jouw fiets gewoon binnen parkeren in het wielercafé, terwijl jij geniet van een heerlijk bakje koffie of een fris biertje! Bovendien worden er ook wielerevenementen georganiseerd door het café: zo komen er regelmatig wielrenners hun ervaringen delen.

Gruppetto - de Achterhoekse wielerpodcast

De podcast bespreekt de koers en alles eromheen vanuit het gezellige wielercafé Doetinchem. Verhalen van vroeger en nu komen er samen: de strijd, de ontspanning en nog veel meer. De podcast is sinds 27 april 2020 te beluisteren via Spotify en Apple podcasts. Sinds maart is er een upgrade van de technische apparatuur gebeurd, waardoor hij nu nog beter klinkt!

De term 'Gruppetto' verwijst naar een groep renners die zich achteraan de wedstrijd bevindt tijdens de bergritten van etappewedstrijden. Meestal zijn dit de sprinters en tijdrijders die geen belang hebben om vooraan te eindigen of knechten die zich hebben laten uitzakken en gewoon zorgen dat ze op tijd de finish halen. In het Nederlandse is de naam hiervoor ‘de bus’, een begrip dat door Gerrie Knetemann gemunt zou zijn. Als naam voor de podcast werd gekozen voor de Italiaanse naam.

In de nieuwste podcast hoor je chauffeur en oud-etappewinnaar Jelle Nijdam, amateur-coureur en aanstaand bruidegom Jesse Reith, krachtfietser en jonge vader Arno Daleman en kroegbaas en peddelaar Gerrit Geuvers aan het woord. Ze bespreken samen de koers, de achterklap en de eigen verrichtingen.

--

Het wielercafé bezoeken in een leuke retro outfit? Shop dan hier onze shirts van de beste teams uit de wielergeschiedenis. 

wielershirt bicwielershirt la vie claire

Ben je net als ons een grote fan van de wielersport? Houd dan zeker onze blog in de gaten. We plaatsen regelmatig nieuwe verhalen over wielerweetjes, opmerkelijke gebeurtenissen en updates van ons assortiment die zeker het lezen waard zijn!


Voeg je reactie toe