MEEFIETSEN IN DE TOUR DE FRANCE BIJ BAAN4

03 September 2020 Door charlotte vinclair Nieuws

De Tour de France is op dit moment in volle gang en natuurlijk volgen wij dit weer op de voet. Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om zelf mee te doen aan de Tour de France? De sportieve brasserie Baan4 in Roosendaal heeft hier een leuke manier op gevonden waarbij je zelf een bergetappe kan fietsen. Tijdens deze competitie zijn uiteraard ook leuke prijzen te winnen. 

Johan van der Velden samen met collega en de ‘80’jubileum trui van Joop Zoetemelk

Johan van der Velden samen met collega en de ‘80’jubileum trui van Joop Zoetemelk

Je kan tijdens de tour bij de sportieve brasserie Baan4 in Roosendaal zelf meefietsen op een van de Tacx trainingsfietsen. Op een Tacx trainingsfiets fiets je zelf en ondertussen zie je op een scherm de weg die je fiets. Je kan via het scherm zelf een bergetappe fietsen. Op deze manier kun je zelf ervaren hoe zwaar de Tour de France echt is. Een leuk onderdeel hierbij is dat er ook een competitie aan verbonden is. 

Iedereen die meedoet krijgt een giftcard van 10 euro die te besteden is bij Retro Wielershirts. De snelste fietsers winnen zelfs de Retro gele '80' jubileum trui van Joop Zoetemelk. 

Het dragen van de gele trui is een grote eer aangezien dit het kenmerk is voor de leider uit het algemene klassement in de Tour de France. De gele ‘80’ jubileum trui van Joop Zoetemelk is speciaal omdat 1980 het jaar is waarin hij de Tour de France won. Joop Zoetemelk werd lange tijd de ‘’eeuwige tweede’’ genoemd omdat hij 16 keer mee had gedaan aan de Tour en hierbij vijf keer tweede was geworden maar in 1980 won hij dan eindelijk de Tour de France. Dit is ook de laatst keer dat een Nederlander de Tour heeft gewonnen. 


gele ‘80’ jubileum rui Joop Zoetemelk
Gele ‘80’ jubileum trui Joop Zoetemelk

Dit jaar speelt de tour zich volledig in Frankrijk af. De fietsers starten in Nice en eindigen na 21 etappes in Parijs. De Tour duurt van 29 Augustus tot 20 september. Dit is ook de einddatum voor de actie. 

Retro Wielershirts heeft ook nog andere gele wielertruien. Denk bijvoorbeeld aan de BIC gele trui van Luis Ocaña uit 1973,  de Reynolds gele trui van Pedro Delgado uit 1988 en de Renault gele trui van Bernard Hinault uit 1978.
Gele trui BICGele trui ReynoldsGele trui renault

Voeg je reactie toe