ONDERZOEK NAAR FRANSE WIELERFANS

12 January 2021 Door Sjuul Bos Nieuws

De afgelopen maanden heb ik onderzoek gedaan naar de Franse wielerwereld. Hiervoor heb ik een enquête verstuurd naar verschillende Franse wielerpagina's op social media. Alle deelnemers van de enquête kregen een mooie kortingscode van ons en er werd zelfs een winnaar geloot. Deze winnaar kreeg een retro wielertenue cadeau!

FAVORIETE WIELERTRUIEN

Het bleek vooral dat de voormalige Franse en Italiaanse wielerploegen erg populair zijn bij de Franse wielerfanaten. De top 10 meest populairste retro wielertruien in Frankrijk zijn dan ook:

  1. Peugeot - Shell - Michelin (1983)
  2. Bic (1969)
  3. Renault - Elf (1982)
  4. Saint-Raphaël - R Geminiani - Dunlop (1960)
  5. Mercier - BP - Hutchinson (1965) 
  6. Brooklyn (1976)
  7. Bianchi - Campagnolo (1975)
  8. Gan - Mercier - Hutchinson (1972)
  9. Ford France - Hutchinson (1965) 
  10. Pelforth - Sauvage - Lejeune (1964)

En veel van deze wielertruien hebben wij ook in onze webshop! Je kunt ons volledige aanbod hier vinden.

WINNAAR RETRO WIELERTENUE

De winnaar van de enquête is Patrice. Hij heeft niet gekozen voor een Franse of Italiaanse klassieker, maar voor de oer-Hollandse wielerploeg PDM. Ook heeft hij van ons een extra cadeau gekregen, namelijk ons retro strandlaken.

Gefeliciteerd Patrice en veel fietsplezier!

Patrice met zijn gewonnen tenue en strandlaken 

WIELERPLOEG PDM

De wielerploeg PDM was begonnen in 1986 en was een erg luxe wielerploeg door hun hoge budget. Ze hadden zelfs massagetafels in hun bus! De ploeg kende veel bekende internationale en Nederlandse wielrenners zoals Greg LeMond, Gerrie Knetemann, Gert-Jan Theunisse en Seán Kelly. Ook heeft deze ploeg een hoop mooie overwinningen gemaakt op de Ronde van Nederland en de Ronde van Frankrijk en heeft Seán Kelly zelfs een wereldbeker gekregen onder hun naam! Het team is uiteindelijk in 1992 gestopt, vooral omdat ze flink van de dopingpot snoepte. 

Groetjes Sjuul

Wil jij nu ook graag zo’n mooi wielertenue? Het tenue van hierboven is natuurlijk ook verkrijgbaar in onze webshop, met daarnaast nog vele andere retro wielertruien, broeken, tenues en jacks. Houd ook onze social media pagina’s in de gaten voor eventuele toekomstige winacties!


Voeg je reactie toe