VAKANTIETIP: TOUR DE PRESSIGNY IN EEN BIJPASSENDE RETRO LOOK

21 October 2021 Door Elien Kaes Nieuws

Een vakantie samen met je vrienden van je studententijd, heerlijk! Dat is wat Epco en zijn studievrienden ook vonden. Zij gaan elk jaar een weekje op vakantie in het historische dorpje Pressigny in Frankrijk. Dit jaar besloten ze samen de ‘Tour de Pressigny’ te fietsen, zo ontdekte ze prachtige plaatsen in deze regio. Bij deze historische regio hoort natuurlijk ook een historische outfit en daarom kozen ze ervoor om Retro Wielershirts aan te trekken. Zelf omschreven ze deze vakantie als ‘priceless’, zeker een aanrader dus!

Retro Wielershirts

De vriendengroep van Epco

Deze vriendengroep is wel erg hecht, want ze besloten een aantal jaren geleden zelfs om samen een vervallen boerderij in het dorpje Pressigny te kopen, wat gelegen is in de regio van Nouvelle-Aquitaine. Na een aantal jaren deze boerderij samen op te maken, mag het resultaat er zeker zijn! Nu hebben ze een plaatsje waar ze altijd samen naartoe kunnen gaan voor schitterende fietsvakanties en oude herinneringen op te halen uit hun studententijd.

Bovendien hadden ze tijdens de fietstochten natuurlijk nood aan een volgwagen. Om helemaal in het nostalgische thema te blijven, kozen ze dan ook voor een retro auto. Dit was een Citroën DS; beter bekend als 'De Snoek' of 'Het Strijkijzer'. Toendertijd was dit een revolutionair model en nu is het nog steeds een populaire retro onder de autoliefhebbers.

Wielervakantie retro

De boerderij die ze samen hebben opgeknapt met de auto

De retro ervaring werd volledig afgemaakt met Retro Wielershirts. In deze iconische shirts racete de vrienden door de Franse straten, met prachtige uitzichten. De shirts die ze uitkozen waren het wielershirt van Brooklyn, de bolletjestrui, de Molteni gele trui uit 1974 van Eddy's laatste tourzege en de verdwenen Lapjestrui voor het gecombineerde klassement in de Tour de France.

Retro Wielershirts

De vier vrienden in de Retro Wielershirts

Pressigny bevindt zich op 31 kilometer ten zuidwesten van het historische stadje Loches, op 60 kilometer van het natuurpark van de Brenne, op 20 kilometer van het dierenpark Haute-Touche, op 51 kilometer van de het atractiepark Futuroscope en op 25 kilometer van de stad Châtellerault. Van verveling zal je op deze locatie dus zeker geen last hebben! Ook vloeien in dit dorpje de Claise, een zijrivier van de Creuse en de Aigronne samen. In Pressigny ervaar je echt de levendige geschiedenis met vele historische gebouwen en de prachtige natuur. Bovendien is het ook een ideale plaats om te gaan fietsen, hier vind je een aantal leuke routes terug die door dit dorpje lopen. Hieronder zie je nog een aantal leuke kiekjes van de prachtige ritten.

Retro wielerkleding tocht

                      Retro Wielershirt     Retro Wielerkleding

---

Wil jij net als Epco en zijn vriendengroep stralen in deze Retro Wielershirts? Dan heb je geluk! Je kan de Molteni gele trui uit 1974 van Eddy's laatste tourzege, De Lapjestrui - de verdwenen trui van de Tour de France (1985-1989), De bolletjestrui van Lucien van Impe en het Retro Wielershirt van Brooklyn ook bij ons bestellen!
de Molteni gele trui uit 1974 van Eddy's laatste tourzegeRetro Wielerkleding - de verdwenen lapjestruiRetro Wielerkleding - De bolletjestruiRetro Wielerkleding - Retro Wielershirt Brooklyn

 

Ben je net als ons een grote fan van de wielersport? Houd dan  zeker onze blog in de gaten. We plaatsen regelmatig nieuwe verhalen over wielerweetjes, opmerkelijke gebeurtenissen en updates van ons assortiment die zeker het lezen waard zijn!


Voeg je reactie toe