UITBREIDING REDTED COLLECTIE

09 November 2020 Door Sandra de Rouw Nieuws

Speciaal voor wielrenners die sportieve wielerkleding van hoge kwaliteit willen, is er de RedTed Performance lijn. RedTed Performance is prestatiegerichte, aerodynamische kleding met een goede ondersteuning, en dat voor een aanvaardbare prijs. Eerder schreven wij al over de verschillen tussen de wielershirts van de RedTed Perfomance lijn en de gewone Retro Wielershirts. Aangezien wij bij Retro Wielershirts niet stilzitten, hebben wij de RedTed Collectie uitgebreid. Benieuwd naar de nieuwe shirtjes? Lees dan verder.

De voormalig Italiaanse wielerploeg Molteni was in het wielrennen actief van 1958 tot eind 1976. Molteni was een salami producent gevestigd in de plaats Arcore, in de regio Milaan. In totaal won de Molteni wielerploeg 663 etappes, waarvan de meeste etappezeges op naam van Eddy Merckx staan. In het shirt van Molteni wist Eddy Merckx onder andere de volgende rondes te winnen:

  • Milaan-San Remo (4 keer);
  • Luik-Bastenaken-Luik (4 keer);
  • de Ronde van Italië (3 keer);
  • de Ronde van Frankrijk (3 keer).

De Molteni ploeg bestond voornamelijk uit Belgische en Italiaanse renners. Naast Eddy Merckx reden onder meer de Italiaanse renner Gianni Motta, de Belgische renner Herman van Springel en de Nederlandse renner Rini Wagtmans in het Molteni shirt. In 1976 stopte Molteni definitief met het sponsoren van de wielerploeg.

Retro RedTed wielershirt van de Italiaanse wielerploeg Molteni. Dit zwarte shirt is een replica van het Molteni shirt uit de periode 1958 – 1976. Een hoogwaardig shirt met historische uitstraling en modern draagcomfort. Met in totaal  663 etappezeges was Molteni een succesvolle ploeg. De meeste van deze zeges staan op naam van de Belgische renner Eddy Merckx. Een wielershirt dat zeker niet mag ontbreken in jouw collectie. Bezoek daarom snel onze webshop. Ook leuk om cadeau te doen! 

 
De Franse wielerploeg Peugeot behoort tot een van de meest succesvolste ploegen uit de wielergeschiedenis. De ploeg werd in 1901 opgericht en was actief in het wielrennen tot 1986. Sinds de oprichting tot en met 1904, was het Franse auto- en fietsenmerk Peugeot hoofdsponsor. Vanaf 1905 werkte Peugeot samen met verschillende co-sponsoren, waaronder Dunlop en BP-Michelin. Terwijl ondertussen Peugeot zelf ook actief was als co-sponsor. 

Enkele belangrijke overwinningen van Peugeot zijn de Ronde van Frankrijk (10 overwinningen totaal), Parijs-Roubaix (6 overwinningen totaal), de Ronde van Lombardije (4 overwinningen totaal) en de Ronde van Spanje (3 overwinningen totaal). Onder meer de Belgische renner Eddy Merckx, de Nederlander Hennie Kuiper en de Fransman Bernard Thévenet reden in het shirt van Peugeot.

Peugeot zwart/wit - RedTed
RedTed retro wielershirt van de Franse wielerploeg Peugeot. Dit zwart-wit geblokt shirt, is een replica van de Peugeot-Shell-Michelin ploeg uit de periode 1982-1985. Een wielershirt van hoge kwaliteit en uitstekende draagcomfort. De Australische renner Phil Anderson won in 1983 de Amstel Gold Race in dit shirt. Bestel jouw RedTed retro Wielershirt van Peugeot hier. Ook verkrijgbaar als wielertenue.
Peugeot Regenboog - RedTed
Sinds 1927 rijdt de wereldkampioen in de regenboogtrui. De naam van de sponsor(s) is het enige wat iedere regenboogtrui uniek maakt. Het is namelijk altijd een witte trui met dezelfde gekleurde horizontale strepen. De strepen zijn altijd blauw, rood, zwart, geel en groen. Waarbij tegenwoordig veel renners ervoor kiezen om ook een bijpassende broek te dragen. De regenboogtrui wordt nooit gedragen tijdens het wereldkampioenschap zelf. Ex-wereldkampioenen zijn herkenbaar aan de regenboogstrepen op de uiteinden van de kraag en de mouwen. Ga vandaag nog naar onze webshop om jouw exemplaar van de regenboogtrui te bestellen. Ook beschikbaar als wielertenue.

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!


Voeg je reactie toe